Social-profit marketing

Hallo!

Ik zou graag met jullie verschillende stukken van mijn opleiding ‘Graduaat Marketing’ delen via deze blog, het is namelijk steeds interessant om een open discussie te voeren rond deze onderwerpen. Laat het mij vandaag hebben over een onderwerp dat mij zeer aanspreekt: Social-profit marketing Wat is social-profit marketing?

In social-profit marketing vinden we de term social-profit terug, dit betekent letterlijk winst voor de maatschappij. Deze soort marketing probeert dus het welzijn van de maatschappij te bevorderen. Als we de term in een sluitende definitie moeten omschrijven kunnen we dit best als volgende doen:

Op een duurzame manier het welzijn verhogen en een sociaal idee of sociale praktijk zijn ingang doen vinden bij een doelgroep.

Een perfect voorbeeld van een succesvolle social-profit marketing campagne:

 

 

 

 

 

Iedereen kent ondertussen de BOB-campagne. De is een perfect voorbeeld omwille van het feit dat een BOB kiezen het welzijn van jou en anderen rondom jou verhoogt. Sterker nog, deze campagne heeft zoveel succes gehad dat het woord ‘BOB’ een regelrecht begrip geworden is. Het sociaal idee van deze campagne is dus das drinken en rijden niet goed is, ze leert dus een bepaald ongewenst gedrag af.

Naarmate de tijd vordert zal er nog meer info omtrent  social-profit marketing en andere vormen van marketing verschijnen. Maar voor nu vraag ik aan jullie:

wat vinden jullie goede social-profit campagne en waarom?

Tot later!

Jelle

Advertenties

Geplaatst op maart 21, 2013, in Tekst en getagd als , , , , , . Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: